Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Četrtek, 13. 7. ´06 ob 20.00; IGOR BEZGET (2628 bralcev)
Četrtek, 13. 7. 2006
zoranpIgor Bezget

Te RŠ Grafite bomo zapolnili z informativnim pregledom tistega, kar je v dobrem letu dni od zadnjega njegovega pojavljanja na teh radijskih valovih spočel Igor Bezget. Pri tem se bomo seveda omejili predvsem na tisto, kar je zapisano v nosilce zvoka, ki jih je sam vsaj so-zagrešil, če že ne tudi podpisal, medtem ko bomo druge, sicer v tem obdobju prav tako bogato zastopane sestavine njegovega početja, kot so koncerti, sodelovanja z drugimi glasbeniki, poučevanja ipd., pustili bolj ob strani (več!) ...
Pozno jeseni leta 2004 je Igor Bezget, neutrudni mojster različnih brenkal, še posebej pa seveda kitare, pa tudi skladatelj in aranžer, producent in pedagog, ter še kaj, po daljših pripravah »zagnal« lastno založbo Sensor Records z izdajo svojega albuma »Different Spaces«. Od takrat so pri tej (samo)založbi izšli še trije njegovi albumi, ki »pokrijejo« vse tri segmente njegovega aktualnega početja. Če bi mu ob njih uspelo izdati še že skoraj dve leti pripravljeni in napovedani newyorški projekt »Statements«, ki je ob prav tako lani (vendar za založbo Goga Musica) izdanem albumu »Ragas« zagotovo vrhunec njegovega dosedanjega početja, bi bila koncentracija njegovega uspešnega dela že kar osupljiva. O vsem tem bo govora v tokratnih RŠ Grafitih in seveda boste lahko izbor omenjenega tudi poslušali.


Komentarji
komentiraj >>