Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-ofenzivni KROFF! (3068 bralcev)
Petek, 14. 7. 2006
Boris V.Zakaj ste bogati tako neuvidevni? Šmrc!

... Evropska poslanka Drčar Murko kritizira slovensko vlado glede dogajanj na avstrijskem Koroškem ...

... EU napovedala dodatne miljone za Palestince ...

... Palestinski predsednik Abas protestira proti ameriškemu vetu ...

... Izrael postavlja pogoje za ustavitev ognja ...

... Putin okaral bogate države ...
Evropska poslanka Mojca Drčar Murko je še enkrat pozvala slovensko vlado, naj takoj sproži postopke za notifikacijo pravnega nasledstva Avstrijske državne pogodbe. Prav tako mora po njenem Slovenija vložiti noto pri avstrijski vladi zaradi njene namere krčenja varstva slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem. Slovenija bi morala tudi obvestiti vse podpisnice Avstrijske državne pogodbe o nameri Avstrije, da se zopet izogne uresničitvi sedmega člena pogodbe. Seveda se je obregnila tudi ob nesposobnost Rupla in izjavila, da zunanji minister ni kos tej zadevi.

Problemom so vedno težje kos Palestinci. Evropska komisija je zaradi obupnih razmer na palestinskih ozemljih napovedala dodatnih petdeset miljonov evrov pomoči Palestincem. S tem se strinjata tudi Evropski parlament in Svet Evrope. Kot pravi evropski komisar za razvoj in človekoljubno pomoč Luis Michel, so zopet civilisti žrtve izraelskih akcij. Miljoni so namenjeni predvsem Gazi in Zahodnemu bregu pa tudi imidžu EU.

Kot smo že poročali, so Združene države z vetom blokirale sprejetje resolucije, ki od Izraela zahteva takojšnjo prekinitev napadov na območju Gaze. Palestinski predsednik Mahmud Abas je danes izrazil oster protest in dejal, da »ta veto spodbuja naraščanje izraelskega nasilja.« Tudi deset mrtvih otrok v izraelskem napadu na palestinsko zunanje ministrstvo ni dovolj za ustavitev brezpogojne podpore ZDA Izraelu. Saj res, Izrael se le brani.

Brani pa se na način, ki ni več tako originalen. Na tujem ozemlju namreč. Medtem ko se napadi na Libanon nadaljujejo, je izraelski premier Ehud Olmert postavil tri pogoje za prekinitev ognja v njihovi severni sosedi. Hezbolah mora izpustiti ugrabljena vojaka, ustaviti raketne napade, Libanon pa mora razorožiti vse tamkajšnje milice. Kdo bo pa razorožil izraelske soldate, ki so jim civilisti le strelne tarče?

Žrtve so tudi v Rusiji. Javnost je bombardirana z visokoletečimi frazami Vladimirja Putina. Ruski predsednik je razvite države pozval, naj zmanjšajo svoje kmetijske subvencije in odstranijo trgovinske ovire ter s tem pomagajo revnim državam. Prav tako je izrazil prepričanje, da se bodo bogati na vrhu G-8 zmogli dogovoriti glede vprašanj energetike, izobraževanja in tako dalje. Skratka, optimizem je čedalje cenejši.


Komentarji
komentiraj >>