Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ponedeljek, 31. 7. ´06 ob 19.00 (ponovitev 8. 7. ´06 ob 10.00) TREVOR WATTS: World Sonic (Hi4Head Records, 2005) (2360 bralcev)
Ponedeljek, 31. 7. 2006
zoranpTrevor Watts: World Sonic

Trevor Watts, legenda sodobnega britanskega in evropskega sodobnega jazza, ena ključnih osebnosti sodobnega britanskega jazzovskega dogajanja, tokrat v intimnem kontekstu solističnega recitala, sestavljenega iz tistega, kar je nastalo pri njem doma med lanskim februarjem in aprilom, ter bilo nato izbrano in izdano konec lanskega leta na tem albumu. S svojimi 18 miniaturami s svežino, tehniko in še posebej drobnimi domislicami spet preseneča. »World Sonic« zagotovo ni ključno delo v njegovem obilnem opusu, z njim nam ni ponudil ničesar pomembno novega, z njim ne odstira novih plasti zanimanja, dognanj ali vedenja znotraj svojega 40-letnega ustvarjalnega procesa, a zato ponuja dragocen vpogled v svojo ustvarjalno intimo. Zdi se, da si je po vseh teh letih podaril globok lasten užitek ... (več!)
Zdi se, da si je po vseh teh letih podaril globok lasten užitek; nekaj za sebe, kar pa seveda pri takšnem ustvarjalcu ne more brez presežka in s tem užitka tudi za drugega. Mimogrede: če bo vse po sreči, se boste lahko v četrtek, 3. avgusta zvečer v okviru programa festivala Sajeta neposredno srečali z Wattsovo ustvarjalnostjo, ko naj bi tam, na sotočju Soče in Tolminke, nastopil v duetu z Zlatkom Kavčičem. Tako se zagotovo obeta dvakrat izjemen zvočni dogodek: radijski in koncertni.


Komentarji
komentiraj >>