Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Četrtek, 10. 8. ´06 ob 20.00; DENNIS GONZALEZ 2003-2006, I. del (2425 bralcev)
Četrtek, 10. 8. 2006
zoranpDennis Gonzalez


Ta dallaški trobentač, ki pa pogosto poprime tudi za druga glasbila, skladatelj in vodja različnih zasedb, glasbeni animator in pedagog, avtor radijskih oddaj, ob vsem tem pa tudi vizualni in besedni ustvarjalec že od 70. let prejšnjega stoletja neizbrisno soustvarja alternativno glasbeno dogajanje v svojem matičnem okolju, s svojimi koncertnimi gostovanji in nastopi na festivalih po ZDA in Evropi pa pomembno prispeva k planetarnemu dogajanju v polju sodobnega jazza.

Ta dallaški trobentač, ki pa pogosto poprime tudi za druga glasbila, skladatelj in vodja različnih zasedb, glasbeni animator in pedagog, avtor radijskih oddaj, ob vsem tem pa tudi vizualni in besedni ustvarjalec že od 70. let prejšnjega stoletja neizbrisno soustvarja alternativno glasbeno dogajanje v svojem matičnem okolju, s svojimi koncertnimi gostovanji in nastopi na festivalih po ZDA in Evropi pa pomembno prispeva k planetarnemu dogajanju v polju sodobnega jazza. Po spletu okoliščin smo v teh krajih in še posebej na tem radiu njegovo ustvarjalno delo posredno – s pomočjo plošč in drugih zvočnih virov, pa tudi neposredno – s koncerti, glasbenimi delavnicami in snemanji, ki jih je imel v Sloveniji, spremljali že vse od začetkov . (Kot zanimivost: med drugimi je sodeloval celo s Svetlano Makarovič, s katero je posnel v Sloveniji izdan skupni album.)

V 80. letih prejšnjega stoletja je nastopal in snemal s številnimi poznanimi in cenjenimi ameriški in evropskimi glasbeniki, to uspešno ustvarjalno obdobje pa je bilo na začetku 90. za dobrih pet let nesrečno prekinjeno. Leta 1999 se je vrnil na glasbeno prizorišče s triom Yells At Eels. Ob delu s tem bazičnim triom pa je ponovno razvijal sodelovanja z obsežnim krogom uveljavljenih ameriških jazzerjev. Prav ta del njegove aktualne ustvarjalnosti bomo tokrat pregledali s pomočjo šestih njegovih v tem obdobju izdanih albumov, pri tem pa boste slišali igrati legendarna basista Malachija Favorsa in Henryja Grimesa ter lep nabor drugih sposobnih mojstrov (med drugimi tudi Joeja Morrisa, Marka Heliasa, Kena Filiana in Nata McBrida, pa saksofoniste Ellery Eskelin, Oliver Lake in Sabir Mateen ter trobentač Roy Campbell Jr.).Komentarji
komentiraj >>