Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 20. 8. ´06 ob 19.00 (ponovitev 27. 8. ´06 ob 10.00) CARLO ACTIS DATO & MUSIQUE VIVANTE: Dolce Vita? (DDE, 2006) (2136 bralcev)
Nedelja, 20. 8. 2006
zoranpCarlo Actis Dato & Musique Vivante: Dolce Vita?

Carlo Actis Dato, eden najbolj vitalnih, pronicljivih in plodovitih italijanskih postjazzovskih ustvarjalcev, seveda ne more nehati. Njegov značaj ga sili v vedno nove in nove domislice ter v sveža druženja. Potem, ko smo se ga naposlušali z njegovim »večnim« kvartetom ter z njegovim mlajšim Actis Bandom – pri čemer puščam ob strani njegove solistične avanture ter duete in podobna komorna sodelovanja z glasbeniki iz različnih koncev tega planeta – se je odločil za poživitev svojega delovanja. Ustanovil je »Musique vivante«, še en, v tem primeru petčlanski ansambel, sestavljen iz povsem neznanih mladih, a zelo nadarjenih italijanskih glasbenikov. Kako dolgega trajanja bo, bomo seveda še videli; tole je njihov prvenec, ki pa je že v izhodišču prav obilen - kar dvojni album »Dolce vita?«, posnet v studiu zaenkrat manj znane angleške založbe DDE Records, ki ga je tudi izdala – oboje letos. In ki seveda vsebuje 15 novih značilno sočnih in izvedbeno bohotnih Carlovih skladb, ki jim je užitek prisluhniti.


Komentarji
komentiraj >>