Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sreda, 16. 8. ´06 ob 23.30; VANDERMARK 5: Free Jazz Classics Vol.4 - Free Kings: The Music of Roland Kirk (Atavistic, 2004) (2821 bralcev)
Sreda, 16. 8. 2006
zoranpVandermark 5: Free Jazz Classics Vol.4 - Free Kings: The Music of Roland Kirk

Tole, kar boste lahko tokrat poslušali v Koncertu Radia Študent, je zvočna vsebina zadnjega dela zanimivega projekta, ki ga je Ken Vandermark peljal vzporedno z delom s svojimi The Vandermark Five nekje od leta 1999 pa do konca leta 2005, ko se je z izdajo dvojnega albuma »The Vandermark 5 – Free Jazz Classics Vols. 3 & 4« odločil, da je na tem terenu izčrpal vse vire navdiha, ki so ga k njemu nagovorili. Leta 1999 se je namreč odločil, da bodo posneli serijo »free jazz« skladb nekaterih velikih skladateljev iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja. Do takrat je kvintet igral in snemal samo njegove kompozicije. Raziskati delo skladateljev, ki so pomembno vplivali nanj oziroma ga navdihovali pri njegovem dotedanjem delu, tako, da bi napisal predelave njihovih izbranih, najbolj markantnih skladb posebej za ta bend, se mu je takrat pokazalo kot izjemen izziv. (več!) ...
Koncertne posnetke teh priredb so v omenjenem obdobju prilagali v omejeni nakladi kot »bonus« CDje prvim nekaj izvodom svojih rednih albumov, kasneje pa so izšli tudi posebej, na dveh dvojnih albumih normalne naklade. Zadnji del je bil v celoti posvečen izboru skladb legendarnega pihalca Rahsaana Rolanda Kirka, izvedba njihovih avtorskih predelav pa je bila uprizorjena na dveh klubskih nastopih v Chicagu spomladi leta 2004. Del takrat nastalih posnetkov, kot so pač objavljeni na tem albumu, bomo tokrat končno pognali tudi v eter Radia Študent.


Komentarji
komentiraj >>