Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sobota, 2. 9. ´06 ob 20.00; DENNIS GONZALEZ 2003 – 2006 2.del (2253 bralcev)
Sobota, 2. 9. 2006
zoranpDennis Gonzalez

Pred dobrimi tremi tedni smo prvi del predstavitve »zbranih diskografskih del« Dennisa Gonzaleza zaključili pri njegovem leta 2004 za lastno založbo Daagnim Records izdanem albumu »Nile River Suite«. Tam bomo seveda tokrat nadaljevali ter si najprej natančneje ogledali vsebino tega albuma in okoliščine, v katerih je nastal, potem pa nadaljevali zvočno-besedni sprehod skozi ponudbo preostalih, ki jih je do danes podpisal. Tako bomo slišali izbor z obeh, ki ju je še izdal za prodorno portugalsko založbo Clean Feed Records - »Idle Wild« s kvartetom, poimenovanim Dennis Gonzalez's Spirit Meridian, v katerem se je družil s pihalcem Oliverjem Lakeom in basistom Kenom Filianom, ter »No Photograph Available«, ki prinaša posnetek njegovega bostonskega koncerta iz avgusta 2003, in ki je posebej zanimiva zaradi »uporabe« dveh vrhunskih kontrabasistov Natea McBridea in Joeja Morrisa. (več!) ...
In tako bomo v prepletu polpreteklosti in aktualnosti preko nekaj ekskluzivnih, še ne izdanih posnetkov, ki jih pred kratkim naredil s svojo »jedrno« zasedbo, triom Yells at Eels, srečanje z njim zaokrožili z dopolnitvijo predstavitve njegovega sicer v Tolpi bumov že delno predvajanega najnovejšega albuma »Geographia«.


Komentarji
komentiraj >>