Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Antimonarhični KROFF! (2785 bralcev)
Petek, 22. 9. 2006
Boris V.Tajska, raj za vojsko!


... tajski kralj pristal na vojno oblast ...

... poljska vladajoča koalicija se razdira ...

... Rusi mamijo upornike z amnestijo ...

... Američani grozili Pakistanu s kameno dobo ...

... LDS podpira Drnovška, NSi pa Janšo ...

Tri dni po sicer nenasilnem državnem udaru na Tajskem, je tamkajšnji kralj Bhumibol Adulyadej priznal začasno vojaško vlado. Tako je postal general Sonthi Boonyaratglin vodja novega vojaškega vladajočega sveta. Novi oblastniki že grozijo z zamrznitvijo premoženja odstavljenega premierja Thaksina Shinawatre, sicer miljonarja. Prav tako so povečali pristojnosti vodje policije, s čimer bi radi olajšali sodno preganjanje odstavljene vlade.

Težave z vlado imajo tudi na Poljskem. Poljski predsednik Lech Kaczynski je odstavil podpredsednika vlade in kmetijskega ministra Andrzeja Lepperja in ministra za finance Stanislawa Kluzo. Za novo podpredsednico vlade in finančno ministrico je imenoval nekdanjo finančno ministrico Zyto Gilowsko. Z odhodom Lepperja tako vladajoči koaliciji grozi razpad.

Spodnji dom ruske dume je sprejel vladni načrt za amnestijo čečenskih upornikov, ki ga je predlagal Vladimir Putin. S tem naj bi prepričali upornike, po rusko skrajneže, naj se razorožijo in predajo oblastem. Ni nepomembno, da bo amnestija veljala tudi za pripadnike ruskih sil, ki so osumljeni zločinov v Čečeniji in drugih pokrajinah na Severnem Kavkazu. Po ruskih navedbah naj bi se pod temi pogoji predalo že skoraj tristo upornikov.

Na dan so prišle informacije o vzroku pakistansko-ameriškega zavezništva v farsi z imenom ‘boj proti terorizmu’. Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf je izjavil, da so jih ZDA z grožnjami prisilile v sodelovanje. Nekdanji namestnik ameriškega državnega sekretarja Richard Armitage naj bi direktorju pakistanske obveščevalne službe zabrusil: “Prpravite se na bombardiranje. Bodite pripravljeni, da se boste vrnili v kameno dobo.” Armitage je sporočilo potrdil, zanika le izbiro besed.

V igrico izsiljevanj in obtožb, ki jo igrata Janša in Drnovšek, so se vključile tudi parlamentarne stranke. Poslanska skupina LDS je odločno stopila na stran predsednika republike in meni, da je za ustavno obtožbo zrel predsednik vlade. Na drugi strani je Janši v bran stopila Nova Slovenija, ki pravi, da bi Drnovšek dodatna sredstva zagotovo dobil, če bi bil korekten do vlade. Kaj pa korektnost do davkoplačevalcev?


Komentarji
komentiraj >>