Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 1. 10. ´06 ob 19.00 (ponovitev 8. 10. ´06 ob 10.00) ALI FARKA TOURE: Savane (World Circuit/ distribucija INTEK, 2006) (2391 bralcev)
Nedelja, 1. 10. 2006
zoranpAli farka Toure: Savane

Album »Savane« je nedvomno najžlahtnejši labodji spev tega velikana svetovne glasbe. Ker je zagotovo vedel, da odhaja, je dal vse od sebe. Od sebe je lahko dal vse tudi zaradi vrste drugih razlogov, med katerimi so posebej pomembni tisti iz dveh skupin: okoliščin in izkušenj. Osnovni posnetki zanj so nastajali lani v domačem okolju, v Bamaku, kot del zdaj že legendarnega večdnevnega snemalnega sešna v hotelu Mande, na katerem je nastalo gradivo kar za tri izjemne do zdaj izdane albume: poleg tega še za že dobro poznani (tudi predstavljani) skupni album Ali Farke Toureja in Toumanija Diabateja »In the Heart of the Moon« ter za zaenkrat najbolj ambiciozen in nesporno prepričljiv projekt Toumanija Diabateja »Boulevard l'Independance« s Symmetric Orchestra. (več!) ...
»Savane« je izšel zadnji izmed teh treh. Ali Farka se je s posnetki ukvarjal skoraj do svoje smrti letos marca. Spremljal je njihovo dosnemavanje in obdelavo v londonskem studiu, potem pa se je še kar nekaj časa odločal o njihovi uvrstitvi in razporeditvi na album. Vedel je, da bo izdal svoj testament; hotel je svoj najboljši album: »Vem, da je to moj najboljši album. Je najmočnejši in najbolj raznolik.« In dobil ga je. »Absolutno perfektno! To je izjemno plemenito, bogato glasbeno delo. Zares velika umetnina,« je izjavil dober poznavalec njegove glasbe, njegov prijatelj in občasni sodelavec Ry Cooder. Z njima se lahko samo strinjamo; potrditev pa poiščite seveda v poslušanju.


Komentarji
komentiraj >>