Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-NATO KROFF! (2870 bralcev)
Sreda, 27. 9. 2006
Boris V.Dobrodošli...NOT!


... Neformalno srečanje obrambnih ministrov NATO v Portorožu ...

... Koroški Slovenci evropeizirajo problem manjšine ...

... Stane Granda se ne obremenjuje s pozivom k odstopu ...

... Ljubljana dobila že štirinajstega kandidata za župansko mesto ...

... Barroso opozarja Bolgarijo, Evropski parlament nezadovoljen s Turčijo ...
Slovenska policija opozarja na možnost nekaterih omejitev v prometu in možne zastoje, zlasti na poti med Brnikom in Portorožem. Vse to seveda v luči neformalnega srečanja obrambnih ministrov alianse NATO, ki bo okupiralo Portotož od četrtka do sobote. Namen srečanja naj bi bil klepet o transformaciji zveze in njenih operacijah, zgodilo se bo tudi formalno zasedanje Sveta NATO-Rusija. Cvet militarizma bo med drugim varovala tudi Slovenska vojska, prenapihnjeno srečanje pa nas bo stalo PETSTO MILJONOV tolarjev. PETSTO MILJONOV, ljudje!!!

So tudi druge vrste srečanj. Tako je delegacija predstavnikov Slovencev na avstrijskem Koroškem obiskala Strasbourg. S tem želi evropeizirati vprašanje jadnega položaja slovenske manjšine v Avstriji. Evropski komisar za izobraževanje, usposabljanje, kulturo in večjezičnost Jan Figel je Slovencem ob tej priliki že obljubil pomoč, Narodnemu svetu koroških Slovencev pa se je zdelo srečanje zelo uspešno.

Manj uspešen pa je očitno poziv Liberalne demokracije k odstopu predsednika programskega sveta RTV Staneta Grande. Ta se namreč s potezo LDS-a ne obremenjuje. Po njegovem stranka nima ne moralne ne politične osnove za takšen poziv in vmešavanje v civilno družbo. Največja opozicijska stranka oporeka njegovi vlogi predsednika v Zboru za Ljubljano. Po njihovih besedah ne gre za organizacijo civilne družbe, temveč za parastrankarsko združbo, kar dokazuje tudi njihova podpora ljubljanskemu županskemu kandidatu Francetu Arharju.

Arharju bo v županski tekmi v glavnem mestu družbo delal že štirinajsti kandidat in sicer Blaž Svetek iz zunajparlamentarne stranke Naprej Slovenija. Skupaj je bilo napovedanih 16 kandidatur, vendar Karl Lipič in Jožef Jarh še nista stopila pred volilno komisijo, za kar imata še približno eno uro časa.

Dosti več časa pa bo imel na razpolago Momčilo Krajišnik, ki ga je haaški tribunal obsodil na 27 let zapora za vojne zločine med vojno v Bosni in Hercegovini. Po besedah senata je imel tesni sodelavec Radovana Karadžića ključno vlogo pri iztrebljanju in pregonu Muslimanov in Hrvatov, vendar niso našli dovolj dokazov, da je imel namen ti dve skupini tudi uničiti, zato so ga obtožbe genocida oprostili.

Bolgariji niso prihranjena dodatna opozorila predsednika Evropske komisije Barrosa. Ta je na obisku v Sofiji balkansko državo pozval, ali ji bolje rečeno zagrozil, naj si prizadeva za učinkovito izvajanje reform, kljub priporočilu za vstop v EU, kateri se bo prvega januarja prihodnje leto pridružila z Romunijo. Če je EU do teh dveh držav naklonjena, pa je s Turčijo druga zgodba. Evropski parlament je namreč opozoril na številne pomanjkljivosti v turškem izpolnjevanju pogojev za članstvo.


Komentarji
komentiraj >>