Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Elektroblef
missed kahvi (2181 bralcev)
Četrtek, 8. 12. 2005
Net.založba "Kahvi" (http://kahvi.org) (izg: kavi) je ena tistih z enormnim outputom, ki pa verjetno prav zaradi tega večkrat izdaja elektroniko, ki je za naše pojme nekam medla, da si ne drznemo reči neizrazna. In tako pusti vtis, da je pravzaprav zanič. Pa nam vseeno nekaj kljuvajočega ne da, da si ne bi mislili, da so sigurno v senu ostali mali draguljčki.

Tako smo se podali med dolpotegnjene ogg-e in poiskali nekaj markantnejših izdelkov.

Na sporedu imamo torej pripravljene: jan morgenstern, sound on canvas, liquid stranger, dorothy's magic bag, sektor, jean nine, blamstrain in mosaik -- sestavljene tako, da popeljejo, razložijo, da je vse v redu in nam prinesejo sladke sanje, polne toplih skorajstrašnih utripov.

Mogoče pa še kakšno modro/mirno rečemo.

s snežnega hribovja (pa si nalijte malo kave brez mame).

vaš Nova.


>>

nova, komentarji

drget in emocija (2494 bralcev)
Četrtek, 7. 7. 2005
V tem prvem julijskem elektroblefiranju bomo slišali vibracije z Lifeform Project net.založbe, ki je nastala leta 2000 v Atlanti in je po dvanajstih nadpovprečno kvalitetnih elektronskih IDMjevskih izdelkih v samem vrhu elektrobleferskih aktualnosti.

Predvsem pa bomo malce zopet zablodili v bistvenosti glasbe in zvoka skozi drget in emocijo divjine.

lifeformproject.com
http://www.archive.org/audio/collection.php?collection=lifeform
http://letusplay.net/elektroblef/ >>

nova, komentarji

double-bill-blef: n.o.i.s.e. poslovilka > stereoman aka esem + altemark (2902 bralcev)
Četrtek, 2. 9. 2004
V tokratnem elektroblefu, ki bo trajal celi dve uri se
bomo poslovili od že dolgo precej nedejavne a nekoč pionirske net.založbe N.O.I.S.E. - New Objectives In Sound Explorations, ki je pred kratkim pozvala k poslednjim dolpotegom. Fokus blefa bo na dva artista iz široke družbe ustvarjalcev. Nekoč Stereoman in zdaj Esem - drugače bolgar - je izdajal na NOISE in Kahvi ter MERCK in je znan po minimalistični a hkrati kompleksno nabrejkani emocionalni elektroniki. Slišali bomo nekaj starejših stvari z NOISE, ki so potem našli svoje mesto tudi na prvencu izdanem pri Merck-u ...


V drugi uri pa anarhistično nabita elektro-break-distort(?) poskočina švedskega anarho-socialista po imenu Mikael Altemark. Angažirana in dinamična muzika. Kunštno priporočeno.

http://www.noisemusic.org/
http://dot.cult.bg/esem/
google:esem+mp3
altemark: information wants to be illegal
http://letusplay.net/elektroblef/

>>

nova, komentarji

Elektroblef: SoulSeek records. (2437 bralcev)
Četrtek, 15. 4. 2004
Elektroblef raziskuje mali fenomen >> soulseek records, ki se zdi le še ena internetna založba, a so tu stvari malce drugačne: SoulSeek records so namreč nastali znotraj in skozi "peer-to-peer" (pomolčarski?) klient in omrežje -- s težkim samoupravljanjem, odprtim portalom, skupnostjo uporabnikov in kreativcev. Gre v bistvu za uporabo omrežja, za tisto, za kar je najbolj uporaben: neodvisno distribucijo. Poslušali bomo nekaj "eklektronskih" biserov in si pogledali celoten repertoar -- serije singlov in kompilacij.

http://www.soulseekrecords.net/

http://letusplay.net/elektroblef/ >>

nova, komentarji

Elektroblef 4/04: Sine Fiction (1/4/04) (2315 bralcev)
Četrtek, 1. 4. 2004
Elektroblef: tokratna vecerna poglobitev je zaznamovana s prenosi literarnih predlog v elektronsko glasbo. Gre za v Kanadi bazirano net.zalozbo Sine Fiction, katere osnovni koncept je izdaja singlov ali EP-jev na literarne podlage. Tako bomo lahko slisali zvokovne interpretacije del Arthur Clarka, Boroughsa, Italo Calvina, Stanislava Lema in Isaaca Asimov-a, med drugim.

http://www.notype.com/sine/
http://letusplay.net/elektroblef/


>>

nova, komentarji

Četrtek, 19.2., 22h (1876 bralcev)
Četrtek, 19. 2. 2004
Elektroblefer Nova se vrača na RS s poglobljeno selekcijo net-audia, z osrednjim delom oddaje posvečenim petdesetemu "Subsource" releasu: "Demogorgon - I Used to Live Here" z obveznim blefom v živo! >>

komentarji