Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Drogerija> o oddaji


jebene droge
Namen oddaje »Drogerija« je razgrniti svet psiho-aktivnih snovi ter najrazličnejših človeških in družbenih razsežnosti, ki se vežejo na njih obstoj.

V sodobni družbi smo priča velikemu porastu ponudbe psiho-aktivnih snovi, saj je družba v manj kot sto letih prešla iz uporabe nekaj sto različnih naravnih snovi, danes večinoma prepovedanih, v uporabo nad deset tisoč v veliki večini sintetičnih drog. Farmakracija ni zgolj grozeč element na vidiku, temveč je že vpeta v družbeni kontekst, prohibicija nekaterih drog pa zgolj ena od politik, ki prispeva k njeni centralizaciji moči. V ideološko pogojenem in strokovno zamegljenem stvarstvu področja prihaja do vedno večjega nepoznavanja samih snovi, kaj šele razlogov, načinov, zgodovine itd. uživanja med splošno javnostjo.

Namen oddaje je torej raziskovati in predstavljati razsežnosti, najsi bodo kulturne, zgodovinske, religiozne, politične, vojaške, znanstvene, umetniške ali kaj drugega, s končnim ciljem podajanja podatkov, ki bodo poslušalkam in poslušalcem omogočile širšo, natančnejšo in samostojno opredelitev do tem, povezanih z drogami.