Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Moje ulice> o oddaji


MOJE ULICE

Ulice pletejo, mi pripovedujemo in pišemo zgodbe Ljubljane


Pomoč za razmislek o oddaji Moje ulice na Radiu Študent ob nedeljah ob 10.00


Kratek opis projekta in načrtovanih aktivnosti

Osnovna ideja projekta je motivirati ljudi, da se spremenijo v pripovedovalce najboljših zgodb, ki jih vedo o svojem mestu ter nato s temi zgodbami navdihovati, povezovati, informirati vse zainteresirane.

Projekt je zamišljen kot medgeneracijski podvig, skozi katerega zaprašene zgodbe pred pozabo rešijo radovedni pogledi in navihana vprašanja. Zbrane zgodbe nato skozi različne pristope postanejo zanimivi zapisi, navdihujoči utrinki, dobri posnetki, spletne vsebine, knjiga, razstava in radijska oddaja, ki z zgodbami povezujejo vse meščane.

Projekt MOJE ULICE zato predlaga dvoje: zbiranje in obdelovanje zgodb. Na ta način bodo zgodbe ušle pozabi in bodo hkrati našle svoje poslušalce. Stari bodo dobili dobre spomine. Mladi bodo dobili koristne namige. Skupnost bo dobila elemente povezovanja.

Mehanizmi prenašanja zgodb izginjajo in časi so taki, da nas usmerjajo predvsem proti novemu in novostim. MOJE ULICE si želijo vsaj malo zapolniti to vrzel.
Skušali bomo zaslutiti in povabiti na plano zgodbe, ki jih s seboj nosijo ljudje, tiste, ki so jih polni prostori in trgi in ulice in se nahajajo pravzaprav na vsakem koraku. Pa jih nihče ne vidi, nihče jih ne zapiše, njihov obstoj pa je zato vedno bolj vprašljiv.

V Ljubljani živi veliko zanimivih ljudi. Med njimi so takšni, ki so doživeli za tri življenja stvari, svetovljani, posebneži, enciklopedisti, taki, ki ogromno vedo o tem, kako je bilo včasih in kaj vse je bilo nekoč in kako je izgledalo naše mesto in življenje v njem. In kako enostavno so včasih funkcionirali in zakaj je bilo življenje veliko mirnejše, počasnejše, polnejše. Polni so zgodb, ki jih sami le slutimo in bi jih bilo vredno slišati, brati, gledati. Mnoge nikoli niso dobile priložnosti za izpoved in zapis.

Namera projekta je te zgodbe izslediti in njihove lastnike zaprositi, da nam jih podarijo, povedo, pustijo zapisati.

Povezali smo se z Domom starejših občanov Tabor v katerem stanuje 340 gospodov in gospa.
Pomagali nam bodo priti do 50 tistih, ki imajo veliko spominov na mesto in svoje življenje v njem in bi jih tudi radi povedali. Prepričani smo, da bomo odkrili tudi dobre pripovedovalce.

CILJI:
1. Razviti učinkovita orodja iskanja, zbiranja in obdelovanja zgodb posameznikov o njihovem intimnem pogledu na njihovo mesto in življenje v njem.
2. Oblikovati prepoznaven nabor smiselno urejenih zgodb, ki postanejo skupna dobra izkušnja različnih generacij mesta Ljubljana.
3. Obdelati in objaviti zgodbe na način, ki bo čim širšemu krogu prebivalcev mesta Ljubljana omogočil, da v njih najdejo košček navdiha zase.


Toliko za prvo leto. V prihodnjih letih si želimo, da bi se ljudje seznanili s projektom, opogumili za pripovedovanja in da bi projekt resnično postal daljnoročen in ljudem blizu.


Moje ulice bomo izvedli v sklopu programa Ljubljana-Svetovna prestolnica knjige.