Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Idealna godba> o oddaji


(Triedina) IDEALNA GODBA (za muze zlatega veka)

Oddajo sooblikujemo in na tri tedne vodimo avtorji: Rok Jurič, Tatjana Capuder in Ičo Vidmar.
termin: nedelja zvečer (21.30)


Njen »ideal« ostaja, da postane najbolj »konservativna« glasbena oddaja na Radiu Študent, to pomeni, da ohranja historično perspektivo, arheološko žilico, kritično slušišče in senzibilnost za sodobno svetovnogodbeno dogajanje. Zato se IG ne peha histerično za novimi trendi in raje dvoumno pod vprašaj postavlja distribucijsko vlogo okuševalca novih godb, imen, založb, festivalov, »dogodkov«. V svojem početju je izrazito pristranska, »sektaška«, »izzumlja in vnovič pretresa tradicijo«, skuša biti subtilno agilna.
Za IG velja razširjeno mnenje, da je »jazzovska oddaja«. Bo še bolj »jazzovska«, kolikor je jazz v polju glasbenega tista kulturna oblika 20. in 21. stoletja, ki je najbolj temeljito načela »zahodni« pojem glasbenosti, sam pojem ustvarjalnosti, in v svoji praksi vključevala in preoblikovala različne glasbene oblike iz različnih družbenih okolij in časov. Zato IG ne pomišlja ali pa ravno toliko bolj trdovratno misli muziko, ko skupaj vrti baročne skladatelje, evropske avantgarde, jazzovske moderniste, improvizatorje in ljudske (popularne) pesmi, skratka vrti godbe. Če so idealne, kar s freudovskim podtonom hudomušno in ironično sugerira naslov oddaje, je druga zgodba.