Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Stripofilija> o oddaji


Avtor: Igor Prasel

Stripofilija

Ob svežih informacijah iz mednarodnega in domačega stripovskega sveta (natečaji, festivali, izidi novih albumov in revij ...) - rubrika “Informbiro”- bomo poseben poudarek še naprej posvečali slovenski stripovski produkciji. V studiju bomo gostili slovenske in tuje avtorje (tudi intervjuji po telefonu) - pa tudi ustvarjalce z drugih področij umetnosti, tema pogovorov bo stripovska kultura - rubrika “Gostilna”. Občasno bomo pripravili reportaže s stripovskih festivalov - rubrika “Stripotopisi”.

Poseben poudarek bi posvetili rubriki “Strip čitalnica” (v vsaki oddaji predstavitev in recenzija najmanj ene publikacije s stripovskega oddelka Mestne knjižnice Oton Župančič in iz Stripburgerjeve čitalnice).

Občasno bomo predstavljali tudi dogodke in ljudi, ki ustvarjajo animirani film.

Stripofilija je še vedno edina radijska oddaja namenjena stripovski umetnosti v slovenskem prostoru oziroma v območju slišnosti Radia Študent. Pomembnost oddaje vidim predvsem v oblikovanju in ustvarjanju pri nas še vedno zapostavljene urbane kulture - stripa. Ciljna publika oddaje so stripovski bralci in bralke (predvsem avtorskega stripa).

Zelo bi si želel sodelovanja in pomoči s strani kulturne redakcije, predvsem v smislu pripravljenosti novinarjev pri izvedbi anket med študenti glede stripovske kulture.

V okviru Crossradia, bi si želel v bližnji prihodnosti pripraviti skupen projekt o stanju stripa na področju sodelujočih partnerjev. Na ta način bi si pridobil tudi potencialne sodelavce iz bivše Jugoslavije.