Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk roznaOči, da ne vidijo so polurna oddaja s širokim razponom možnih tematik in radijskih žanrov in nosilna oddaja Redakcije za kulturo in humanistične vede. Razpon tem sega od vizualne umetnosti do etnologije, od kulturne politike do etnicitete, od gastronomije do narečij, od dramatike do kloniranja človeka. Vanjo se umeščajo tudi poglobljene reportaže z raznih festivalov (npr. Motovunski filmski festival, Sarajevski filmski festival, cikel predavanj ob problemu Muzeja Sodobne umetnosti v Moderni galeriji…).
Oddaja je še ena izmed tistih, ki nima stalnega avtorja in kot avtorji posameznih oddaj sodelujejo bolj izkušeni, "starejši" člani redakcije, predvsem študentje podiplomskega študija. Pri tako široko zastavljeni oddaji je ključnega pomena kritični pogled, podprt s številnimi referencami. Večinoma gre za postavljanje obravnavanih fenomenov ali kulturnih dogodkov v širši kontekst. Oči, da ne vidijo, ena najstarejših oddaj RKHV, se še posebej posveča problematikam, ki so v drugih medijih prezrte, loteva pa se jih svobodno in sproščeno.