Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Politika> o redakciji

KAJ JE APR?


APR in ne Informativna redakcija, kar je glede na samo naravo in pristop k delu APR tako zdaj, kot v vseh letih obstoja RŠ, degradacijsko, je nekaj specifičnega v slovenskem medijskem prostoru. Specifična zato, ker lahko povsem osvobojena tako kapitalskih interesov glede novinarskega dela - kot smo jim trenutno priča recimo na dnevniku Delo - kot političnih pritiskov, ki smo jim lahko v zadnjem desetletju že vseskozi priča na nacionalni RTV hiši - o informacijah, dejstvih in družbenih fenomenih, ki smo jim priča na prehodu stoletij, povsem suvereno poroča, jih interpretira ter podaja svoja stališča in zaključke. Tako se lahko v slovenskem medijskem prostoru skozi eter RŠ, kljub v Sloveniji več kot očitni prevladi diskurza dominantnih mainstream medijev, pojavlja tudi neka drugačna oblika alternativnega poročanja, ki jo številni teoretiki liberalno-predstavniške družbe, ki smo ji priča v RS, celo nujno predpostavljajo za kriterij njene demokratičnosti.
Ključen kriterij za programsko udejstvovanje tako sodelavk in sodelavcev APR, kot vseh ustvarjalcev RŠ programa kot celote, je ravno drugačnost od prevladujočega »trobljenja v isti rog«, kakor lahko metaforično označimo main stream diskurz ostalih slovenskih medijev.
Glede na svetovno-nazorsko tradicijo in njeno trenutno in prihodnjo projekcijo, ki jo zasleduje tako APR kot RŠ kot celota, so mainstream koncepti »objektivnosti«, »politične korektnosti«, »demokratične represije«, »religije«, »naroda«, ... in nenazadnje tudi »Države« že preseženi. Še več, danes APR že razblinja tudi nekatere mite, na katerih še danes počivajo nekatere okostenele organizacije iz civilnodružbenih prizadevanj v 80-ih letih prejšnjega stoletja, katerih posledica je bila demokratizacija takratne socialistične družbe in k kateri je takrat svoje prispeval tudi Radio Študent. Hkrati pa je APR v duhu svoje tradicije alternativnega diskurza v globalni družbi že zaznala tudi nova politična gibanja, ki po koncu zgodovine, ki naj bi nastopil z uveljavitvijo liberalnega predstavništva, in katerih končen domet je v tem trenutku še zelo težko napovedati - kljub temu da vse bolj pridobivajo tako na teoretski kvaliteti kot številu privržencev - ponujajo nove koncepte in teorije o načinih drugačne družbene ureditve.