Tokratni RŠ Futer nismo zastavili strogo tematsko. Vseeno se je na koncu izkazalo, da bi lahko naše tokratne lokacije uvrstili med neizpete recepte in pristope v slovenski kuhinji za študente. Naš inšpektorski tim se je v novembru podal v gostilne Lovec na Viču, Stari Tišler v središču mesta in Keršič v Šiški. V „Ocvirkih na bone“ vam bo svoje poglede na študentsko prehrano razkril nekdanji študent Silvo, omenili pa bomo tudi nenavadno prakso dostavljalnice hrane na dom »Halo Kitajc«. Še vedno vse vaše izkušnje ob vnovčevanju bonov pričakujemo na elektronskem naslovu univerza@radiostudent.si
>> LukaH, komentarji
V prvem RŠ Futru nove sezone smo preverili stanje v mehiških restavracijah, ki ponujajo svoje variacije študentom na bone. Obiskali smo Joe Pena`s, Cantino Mexicano in Imperio Mexicano. V rubriki Ocvirki na bone se čudimo španskim, kitajskim in abecedariumovim pogruntavščinam. Za vaše študentsko-gurmanske izkušnje je še vedno aktualen emajl univerza@radiostudent.si >> LukaH, komentarji
V zadnjem predpočitniškem RŠ Futru se je inšpektorska posadka "nastavljala" obratom s hitrom prehrano. Podali smo se v Tvojih pet minut na Slovenski, McDonald`s na Čopovi in Ali babo kebapci na železniški postaji. Izkušnje "s terena" in predloge za RŠ Futer lahko še vedno sporočate na elektronski naslov univerza@radiostudent.si >> LukaH, komentarji
Ekipa RŠ Futra je tokrat pod drobnogled vzela študentske menze in sicer Mercatorjevo v Šiški, Maxijevo v centru in menzo v Študentskem naselju. V rubriki "Ocvirki na bone" o čakanju v restavraciji Via Bona. Vaše izkušnje iz prehranjevalnic na bone lahko posredujete na emajl univerza@radiostudent.si. >> LukaH, komentarji
V šesti oddaji RŠ Futra smo v aprilu na študentske bone preverjali, če Slovenci še poznamo pravo domačo hrano ali pa je ta le še blag spomin minulih časov, ko je v domačih loncih brbotala goveja župca in je cela hiša smrdela po zelju in krvavicah. Podali smo se v gostilne Šestica, Pri Figovcu in Sokol. V rubriki „Ocvirki na bone“ se bomo obregnili ob dostavo hrane „Halo Kitajc“. Vaše predlogi so dobrodošli na elektronskem naslovu univerza@radiostudent.si >> LukaH, komentarji
Poletje že, vsaj v miselnih tokovih predvsem ženskega dela študentske populacije, skorajda trka na vrata. In za marsikatere to pomeni samo eno. Dieto, namreč. Tudi zaradi tega sta se ta mesec naši prehrambeni inšpektorici lotili ocenjevanja restavracij, kjer strežejo z bolj ali manj zdravo in tudi rahlo eksotično hrano. Podali sta se v restavracije Stadra v centru mesta, Vegedrom v Šiški in Alamut na Poljanski cesti. V drugem delu bomo nekoliko manj zdravi. V „Ocvirkih na bone“ vam bomo razkrili prijaznost v hitri prehranjevalnici nasproti železniške postaje. Še vedno pa vse vaše izkušnje ob vnovčevanju bonov pričakujemo na elektronskem naslovu univerza@radiostudent.si >> LukaH, komentarji
Inšpektorat RŠ Futra se je še drugič podal v lov za picami in svoje brbončice testiral v Piceriji Piramida za Bežigradom in v picerijah Kratochwill in Emonska klet v centru mesta. Rubrika "Ocvirki na bone" znova prinaša vesti o podražitvi študentske prehrane, študent Blaž pa nam je poslal svoje doživetje ob obisku "Jovolenda" na Kodeljevem.
Svoje izkušnje iz študentskih prehranjevalnic na bone lahko še vedno posredujete na emajl univerza@radiostudent.si (Luka H.) >> LukaH, komentarji
Ekipe inšpektorjev RŠ Futra se je tokrat podala v ljubljanske picerije, ki ponujajo testene okrogline na bone. V prvem delu oddaje se seznanite s "situacijo" v Parmi, Foculusu in Čerinu. V redni rubriki "Ocvirki bone" o podražitvi bonov, zakotnih gostilnah in industriji pub legend na Viču.
Svoje izkušnje iz študentskih prehranjevalnic na bone lahko še vedno posredujete na emajl univerza@radiostudent.si >> LukaH, komentarji
Naše inšpektorske vohunke so se podale na odisejado po restavracijah, ki v Ljubljani na bone ponujajo italijansko hrano. Brbončice so nastavljale v lokalih Mirje, Skriti kot in La Storia Trattoria.
V drugem delu RŠ Futra, v rubriki »Ocvirki na bone«, si bomo od bližje pogledali sistem prehranjevanja na bone, ki je v Sloveniji v veljavi od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja.
Svoje izkušnje s študentsko prehrano lahko posredujete na naslov univerza@radiostudent.si (Vivian H.) >> LukaH, komentarji
V drugi oddaji iz sklopa RŠ Futer so naši inšpektorji preizkušali kitajsko hrano. Svoje kritične brbončice in druge zaznavne organe so "poslali" v Šanghai, Kitajsko zvezdo in Zhong Hua. V rubriki "Ocvirki na bone" tokrat o slabostih po zaužitju študentske hrane, prigodah ob nakupu bonov, nenavadnih izkušnjah v gostilnah... Sodelujte v poroti RŠ Futra tudi vi: pišite na univerza@radiostudent.si (Vivian H., Vanja K. in ekipa) >> LukaH, komentarji
|