Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Antropologija vsega > o oddaji
Narcizem (2117 bralcev)
Sreda, 6. 6. 2007
Pozdravljeni v junijski Antropologiji vsega, v kateri gostimo pero Mateja Rudolfa, saj sta Fani in Berta z mislimi že na morju. Govora bo o patološkem narcisu, Ojdipovem kompleksu, borderline oz. mejni motnji osebnosti in še čem. Skratka, spet se boste počutili kot doma. >>

Berta Pappenheim, komentarji

Serijski morilci ... nevemovečkolikič (2156 bralcev)
Sreda, 2. 5. 2007
Klikni za veliko sliko:
V tokratni Antropologiji vsega Fani in Berta predstavljata dva šarmantna strička, Andreija Čikatila in Alberta Fisha, ki sta vsak na svojem koncu sveta ubila in pojedla skupaj kakšnih sto ljudi, predvsem otrok, najraje dečkov. Oba sta si s svojimi podvigi pridobila kulten status, prvi med sovjetskimi, drugi pa med ameriškimi serijskimi morilci, navdihovala sta filmske ustvarjalce in številne morilske posnemovalce, svoje življenje pa sta, vsak po svoje, tudi zaključila pompozno; Čikatila so na Valentinovo leta 1994 ustrelili v tilnik, Fish pa je leta 1936 svoje življenje sklenil na električnem stolu - vendar pa je umrl šele po drugem sunku elektrike, prvi poskus se je namreč končal s kratkim stikom, ki so ga povzročile igle, ki si jih je Fish leta in leta vstavljal v rektum. Več v majski Antropologiji vsega, 2. 5. 2007 ob 20h! Na slišanje! >>

Berta Pappenheim, komentarji

Tri prste pod popkom ... (2461 bralcev)
Sreda, 6. 12. 2006
Klikni za veliko sliko:

Tri prste pod popkom / so čudne reči / je koža kosmata / na smeh se drži

Številne slovenske ljudske erotične, nagajive in kvantarske pesmi so pri DZS pravkar izšle pod skupnim naslovom Tri prste pod popkom. Brali jih bomo, komentirali, v studio pa smo povabili prof. dr. Marka Terseglava, profesorja s Filozofske fakultete in strokovnega sodelavca ZRC SAZU, ki je pesmi zbral in uredil.

Presenečeni boste!

>>

Berta Pappenheim, komentarji

O minevanju (4141 bralcev)
Sreda, 1. 11. 2006
Klikni za veliko sliko:
V tokratni prvonovembrski oddaji prebiramo Freudov spis O minevanju v lastnem prevodu, govorimo pa tudi o čustvovanju, ki te dni preveva svetovno krščansko občestvo; o žalovanju in melanholiji.
V rubriki Kuharski in psihoanalitski nasveti pa pripravljamo Martinovo raco z vsem, kar sodi zraven. Kliknite za recept! >>

Berta Pappenheim, komentarji

Sigmund Freud (2008 bralcev)
Sreda, 4. 10. 2006
Ob 150-letnici rojstva 'izumitelja' nezavednega, očeta, sina in svetega duha psihoanalize Fani in Berta dokazujeta, da, da bi razumeli teorijo, moramo poznati biografijo.
Na slišanje nocoj ob 20h! >>

Berta Pappenheim, komentarji

Serijske morilke - končno! (2238 bralcev)
Sreda, 20. 9. 2006
Zakaj trdiva, da je serijska morilka tisti subjekt, ki je zavrnil postati kompulzivna nakupovalka?
Zakaj trdiva, da je idealni ljubezenski objekt subjekta potrošniške družbe - truplo?
Zakaj ne dojiti? >>

Berta Pappenheim, komentarji

tokrat v oddaji gostujoče pero ... (2044 bralcev)
Sreda, 5. 7. 2006
... pljuva žolč po cerkvi, tretji del trilogije o serijskih morilcih pa se žal zamika v september. Vabljene in vabljeni k poslušanju. >>

Berta Pappenheim, komentarji

SERIJSKI MORILCI, drugič! (3159 bralcev)
Sreda, 3. 5. 2006

Nadaljujeva s temo od zadnjič. Prostor v tokratni oddaji sva Klikni za veliko sliko: dali trem serijskim morilcem, ki si, po najinem mnenju, zaslužijo največjo čast in slavo: Edu Kemperju, Jeffu Dahmerju in Andreiu Chikatilu. Ukvarjava se tudi s psihoanalitsko interpretacijo serijskega umora ter s fenomenom ženske kot serijske morilke. Še ena srhljiva Antropologija vsega bo na sporedu v sredo, 3. maja, ob 20. uri - nikar je ne zamudite.

>>

Berta Pappenheim, komentarji

Serijski morilci! (2017 bralcev)
Sreda, 5. 4. 2006
Tokrat Fani Moser in Berta Pappenheim pripravljava oddajo o - končno tudi za slovenski prostor aktualnem tipu subjekta - serijskem morilcu!
Ne zamudite ... >>

Berta Pappenheim, komentarji